اسکن سه بعدی دندان برای ایمپلنت

اسکن سه بعدی دندان روشی سریع و آسان برای تصویربرداری دقیق از دندان است. مدل سه بعدی تهیه شده در این روش را می‌توان به صورت مستقیم برای درمان ایمپلنت استفاده کرد. از آنجایی که در این روش، اندازه‌ها به طور دقیق محاسبه می‌شوند، کیفیت درمان ایمپلنت بسیار بالا می‌رود. استفاده متخصصان ایمپلنت از اسکنر سه بعدی موجب کاهش زمان کار و کاهش هزینه‌ها و در نتیجه راحتی بیشتر بیماران می‌شود. این تکنولوژی جدید همچنین موجب منسوخ شدن روش‌های سنتی و قالب‌گیری‌های گچی شده است. در این مقاله به اهمیت اسکن سه بعدی دندان برای ایمپلت پرداخته‌ایم.

استفاده از اسکنر سه بعدی برای ایمپلنت

اسکن سه بعدی یک تکنولوژی جدید در دندانپزشکی است که برای ایجاد مدل‌های دیجیتالی سه بعدی از دندان‌ها و لثه‌های بیمار استفاده می‌شود. اسکنر سه بعدی برای ثبت تصاویر دیجیتالی از دهان بیمار مورد استفاده قرار می‌گیرد، سپس از مدل سه بعدی ایجادشده می‌توان برای برنامه‌ریزیِ وضعیت و زاویه بهینه ایمپلنت‌ها و همچنین ایجاد راهنمای جراحی برای کاشت ایمپلنت استفاده کرد.

اسکن سه بعدی دندان برای ایمپلنت با ثبت تصاویر دیجیتالی از دهان بیمار مورد استفاده قرار می‌گیرد
اسکن سه بعدی دندان برای ایمپلنت با ثبت تصاویر دیجیتالی از دهان بیمار مورد استفاده قرار می‌گیرد

اسکن‌های سه بعدی هنگامی که برای جای‌گذاریِ ایمپلنت‌های دندانی استفاده می‌شوند چون امکان قرار دادنِ دقیق‌تر و کارآمدتر ایمپلنت را فراهم می‌کنند نتایج بهتری در قیاس با قالب‌گیریِ سنتی به همراه دارند. این روش سریع‌تر، دقیق‌تر و راحت‌تر برای بیمار است. مدل دیجیتال سه بعدی را می‌توان به‌راحتی با آزمایشگاه یا سازنده ایمپلنت به صورت آنلاین به اشتراک گذاشت تا از تناسب دقیق و نتیجه زیبایی‌‎‌شناختیِ بهینه اطمینان حاصل شود.

روند اسکن سه بعدی دندان برای ایمپلنت

تهیه قالب‌های دندانی گامی حیاتی در درمان دقیق ایمپلنت است. روند کار دیجیتال مربوط به اسکن سه بعدی دندان برای ایمپلنت عبارت است از:

  • دهان بیمار برای اسکن آماده می‌شود. بدنه‌های اسکن (دستگاه‌های تعیین وضعیت و انتقال ایمپلنت) روی نقطه مورد نظر قرار می‌گیرند و از محکم بودن آنها اطمینان حاصل می‌شود.
  • اسکن سه بعدی دندان با حرکت دادن دسته اسکنر روی دندان‌های مجاور و بدنه اسکن ایمپلنت آغاز می‌شود. سپس اسکن دندان‌های مقابل و اسکن دهانی با دندان‌های بسته برای ثبت نحوه قرارگیریِ دندان‌ها روی هم انجام می‌شود.
  • پس از بررسی اسکن و تأیید صحیح بودنِ آن، مجموعۀ داده‌ها در یک نرم‌افزار اختصاصی آپلود می‌شود و یک مدل سه بعدی به دست می‌آید که قابلیت دارد سطح کیفی خوب و ایمپلنت متحرک دقیق عرضه کند. تناسب تکیه‌گاه و تاج نیز روی این مدل قابل بررسی است.
  • نتیجۀ نهایی بسیار دقیق است، بنابراین نیازی به برداشت مجدد وجود ندارد. این موضوع می‌تواند کیفیت کلی درمان را بهبود ببخشد و تحویل سریع‌تر ایمپلنت را ممکن کند.

کاربرد اسکنر سه بعدی برای ایمپلنت

اسکنر سه بعدی در پروسه ایمپلنت در سه مرحله کاربرد دارد.

مرحله اول: کمک به دندانپزشک برای تشخیص دقیق و برنامه‌ریزی مناسب برای درمان.

مرحله دوم: تطبیق موقعیت قرارگیری ایمپلنت طبق برنامه‌ریزی قبلی.

مرحله سوم: ساخت پروتز با روشی ساده‌تر، دقیق‌تر و سریع‌تر از شیوه‌های سنتی قالبگیری از دندان.

اسکنر سه بعدی در پروسه ایمپلنت در سه مرحله کاربرد دارد
اسکنر سه بعدی در پروسه ایمپلنت در سه مرحله کاربرد دارد

مزایای اسکن سه بعدی برای متخصصان ایمپلنت

اسکن سه بعدی دندان دارای مزیت‌های متعددی نسبت به روش‌های سنتی قالبگیری از دندان است. افزایش دقت، کاهش ایجاد ناراحتی برای بیمار و بهبود تجربه او در فرایند درمان مهم‌ترین مزیای استفاده از اسکنرهای سه بعدی برای درمان ایمپلنت هستند.

اسکن سه بعدی دندان دارای مزیت‌های متعددی نسبت به روش‌های سنتی قالبگیری از دندان است.
اسکن سه بعدی دندان دارای مزیت‌های متعددی نسبت به روش‌های سنتی قالبگیری از دندان است.

به طور کلی، اسکنرهای سه بعدی ابزارهایی ارزشمند برای متخصصان ایمپلنت هستند و به آنها کمک می‌کنند تا درمان ایمپلنت دقیق‌تر و کارآمدتری داشته باشند.

 

مطالعه بیشتر: ساخت بایت پلیت با اسکنر داخل دهانی

 

اسکن سه بعدی قوس کامل برای ایمپلنت

اسکنر سه بعدی یک دستگاه دیجیتال است که در دندانپزشکی برای ایجاد مدل‌های سه بعدی از دندان‌ها و ساختارهای اطراف دهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. هنگامی که یک مدل سه بعدی از تمام دندان‌های فک بالا یا پایین گرفته می‌شود به آن اسکن قوس کامل گفته می‌شود. متخصص ارتودنسی در طول یک اسکن قوس کامل از اسکنر سه بعدی برای گرفتن مجموعه‌ای از تصاویر از دندان‌ها و لثه‌ها از زوایای مختلف استفاده می‌کند.

هنگامی که یک مدل سه بعدی از تمام دندان‌های فک بالا یا پایین گرفته می‌شود به آن اسکن قوس کامل گفته می‌شود.
هنگامی که یک مدل سه بعدی از تمام دندان‌های فک بالا یا پایین گرفته می‌شود به آن اسکن قوس کامل گفته می‌شود.

نرم‌افزارهای اختصاصی اسکنرهای سه بعدی این تصاویر را با هم ترکیب می‌کنند و  یک مدل سه بعدی دقیق ایجاد می‌کنند. اسکن قوس کامل نقشی اساسی در برنامه‌ریزی درمان ارتودنسی دارد. این روش در مقایسه با شیوه‌های سنتی قالبگیری، بسیار سریع‌تر و دقیق‌تر انجام می‌شود و ناراحتی کمتری برای بیمار ایجاد می‌کند.

سوالات متداول اسکن سه بعدی دندان برای ایمپلنت

اهمیت اسکن سه بعدی دندان در درمان ایمپلنت چیست؟

اسکن سه بعدی دندان امکان جای‌گذاری دقیق‌تر ایمپلنت را فراهم می‌آورد و در قیاس با روش‌های سنتی نتابج بهتری را به همراه دارد. این روش بسیار سریع‌تر، دقیق‌تر و راحت‌تر است و نیاز به دوباره‌کاری و صرف زمان زیاد را از بین می‌برد.

اسکنرهای سه بعدی چه کاربردی برای متخصصان ایمپلنت دارند؟

اسکنرهای سه بعدی ابزارهایی ارزشمند برای متخصصان ایمپلنت هستند و به آنها کمک می‌کنند تا درمان ایمپلنت دقیق‌تر و کارآمدتری داشته باشند. افزایش دقت کار متخصصان و کاهش ایجاد ناراحتی برای بیماران مهم‌ترین مزیت‌های استفاده از این تکنولوژی جدید هستند.

فهرست مطالب

افشین پیرپیران

در فرداد تجهیز در مورد آخرین یافته‌های حوزه تجهیزات دندانپزشکی می‌نویسیم و با هم درباره اون تبادل نظر خواهیم کرد. لطفا نظراتتون رو در این رابطه با ما درمیان بذارید. سپاسگزارم